Temel Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı

EĞİTİM TANITIMI
İçinde bulunduğumuz modern çağın getirdiği gelişen teknoloji, bilgiye daha kolay ve etkin bir şekilde ulaşmamızı sağlar. Dolayısıyla bilgiye ulaşmak ve onu oluşturmak için teknolojinin sunduğu tüm araçlardan yararlanmayı bilmek gerekir. Yazılı, görsel ve işitsel olarak kullanılabilen bu araçları etkin bir şekilde yönetmek, insanların günlük hayatında birçok işine yarayabileceği gibi; kariyer olanakları açısından da pek çok avantaj sağlar. Günümüzde artık her firmanın, özellikle de kurumsallaşmış olanların bu araçları etkin bir şekilde kullanarak piyasaya ulaştığı düşünülürse; istihdam edilecek personellerden de buna paralel olarak belli bilgi ve beceriler beklenir. Dolayısıyla kendini geliştirmek ve iyi bir kariyer yapmak isteyen kişilerin, temel bilgi teknolojileri alanında kendisine ve şirkete faydalı olabilecek düzeyde yetkinlik kazanabilmesi için bu konuda eğitim alması gerekir.

EĞİTİM İÇERİĞİ
o BİLGİSAYARA GİRİŞ
• Bilgisayar Nedir?
• Bilgisayarın Tarihi
• Sayı Sistemleri
• Bilgisayarı Nerelerde Kullanıyoruz?
• Bilgisayar Çeşitleri
• Bilgisayar Kullanırken alınacak Önlemler
• Bilgisayarı Oluşturan Öğeler
• İşlemci(Hızı , Çekirdeği , Popüler Markalar,overclock , Soğutma)
• Anakart
• Ekran Kartı(Yapısı , Seçim esnasında dikkat edilmesi gerekenler)
• Ram
• Sıralama
• Örnek Uygulama 3 Personel Bilgileri

BAŞVURU ŞARTLARI
Türkiye ve dünyanın her yerinden dileyen herkes eğitime başvurabilir ve sertifika sahibi olabilir.

Kursiyer,
• Sertifikaya hak kazanabilmesi için eğitim sonunda yapılacak sertifika sınavından başarılı olması gerekir.
• Sertifika sınavı yine internet ortamında uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapılır.
• Sertifika sınavından en az 60 puan alınması gerekir.Kursiyerin, sınav tarihleri aralığında üç defa sınava girme hakkı vardır.
• Kursiyerin en yüksek aldığı not geçerli olur.

Sertifika sınav dönemi bittikten sonra kursiyerin sertifikası hazırlanır ve başvuru esnasında belirttiği adrese kargo alıcı ödemeli gönderilir.

Temel Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı
30 Temmuz 2021