PANDEMİ YÖNETİMİ EĞİTMEN EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

Pandemi Yönetimi Nedir?

Kurum ve kuruluşlarda, Pandemi süreci içerisinde gerçekleşecek olan tüm süreçlerde, bilgi ve deneyimi ile sosyal, psikolojik, hijyen, teknik, güvenlik vb. konularda süreç yönetimi yapılanmasıdır. Yürütülen süreçte pandemiden kaynaklı negatif etkenlerin değerlendirilmesi ve çözüme ulaştırılmasıdır.

Pandemi Yöneticisi Kimdir?

Eğitim kuruluşlarında Pandemi sürecinin öğrencilere, velilere ve diğer öğreticilere anlatılması, Pandemi sürecinde Hijyen, Sağlık, Güvenlik, Web Öğretimi gibi tüm süreçleri bilgilendirmesi adına farklı konularda süreci yöneten kişidir. Pandemi yöneticisi salgın öncesi, sonrası veya sırasında yaşanacakları öngörerek çözüm üretir ve düzenlemeleri koordine ederek çalışmaları ve süreci uyum içerisinde yürütür.

Pandemi Yönetimi Eğitmen Eğitimi Sertifika Programı Nedir?

Pandemi Yönetimi Eğitmen Eğitimi Sertifika Programı, kurum ve kuruluşlardaki pandemi sürecinde gerçekleşen süreçlerin derlenmesi ile ortaya çıkan bir eğitim programıdır.  Ülkemiz ve dünyamızı sarsan pandemi sürecinde kurum ve kuruluşlardaki iş düzeninin korunması ve ilgililere bilgilerin aktarılması planlanmaktadır. Eğitim programının amacı, adaylara Covid-19 salgınıyla alakalı çeşitli bilgiler; sağlık, hijyen, güvenlik, eğitim teknolojileri gibi konularının yanı sıra Pandemi süreçleri ile ilgili genel bilgiler aktarılması ve adaylara aktarılan bilgilerin görev aldığı kurumdaki diğer personellere ve kurum ile ilişkili olan kişilere iletmeleri hedeflenmektedir.

Eğitim İçeriği ve saati

Eğitim içeriği toplam 80 saat olmakla birlikte eğitim içeriği şu şekildedir;

• Pandemi Nedir? Pandemiye İlişkin Kavramlar
  • Pandemilerin Ortak Özellikleri ve Kriterleri
  • Hijyen ve Sanitasyon
  • Covid-19 Nedir? Ne Değildir?
  • Pandemiler de Enfeksiyon Kontrol Önlemleri – Standart Önlemler
  • Pandemiler de Eğitim Kurumları Standart Önlemler
  • Eğitim Kurumları için Filyasyon Yönetimi
  • Eğitim Alanları  / Sosyal Yaşam Alanları Pandemi Öncesi – Sırası ve Sonrasında Yapılacak Planlamalar ve Pandeminin Yönetimi (Akış Algoritmaları)
  • Pandemiler de Sosyal Hayata İlişkin Düzenlemeler – Önlemler
  • Pandemi de Psikososyal Destek Girişimleri
  • Pandemi Sonrası Fobisel Davranışlar
  • Pandemi Dönemi Çocuklar ve Ergen Gelişim ve Eğitim Çalışmaları
  • Pandemi Dönemi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı (Aile Eğitimi)
  • Pandemi Dönemi Aile Eğitimi
  • Pandemi Dönemi Özel Eğitim Öğrencileri
  •  Pandemi Dönemi Web Temelli Öğretim (Web 2.0 Araçları)
  • Okullarda Etkinliklere Ait Düzenlemeler
  • Kriz Yönetimi
  • Halk Sağlığı

Dersler ve ders notları sistem üzerinde kayıtlıdır.

Kimler Katılabilir?

Okul Yöneticileri