OSB’Lİ BİREYLERİN EĞİTİMİNDE FİZİKSEL TERAPİ YÖNTEMİ

ONLINE TALEP

NOT:

Eğitimimiz başvuru sayısı 15 kişiye ulaştığında başlayacaktır. Eğitimimiz 25 kişi ile sınırlıdır. Lütfen ön başvurunuzu yapınız.

Eğitim açılması durumunda ödeme tarihi ve koşullar hakkında bilgilendirileceksiniz.

EĞİTİM HAKKINDA:

Çocukların gerçek hayata hazırlanmalarında en önemli araç tartışmasız oyunlardır. Normal gelişim gösteren çocukların aksine OSB olan çocukların bu süreci yaşamaları çoğu kez mümkün olamamaktadır.

Hareketle ilgili sorunlar otizm spektrum bozukluğunda (OSD) yaygındır ve bu nedenle otizmli birçok çocuk için mevcut yetersizlikleri giderme de ilave eğitim alma ihtiyacı doğar. Uluslararası arenada son yılların popüler ve etkili uygulamalarından olan fiziksel terapi yöntemi; motor becerileri, gücü, duruşu, dengeyi geliştiren aktiviteleri ve egzersizleri içerir. Hareket eğitimi içerikli bu uygulamalar, çocuğun kas kontrolü ve gücünün geliştirmesine yardımcı olmayı amaçlar. Böylece diğer çocuklarla daha kolay oynayabilir ve doğal öğrenme sürecine etkin bir şekilde katılabilir. Bu eğitimlerin belirli bilimsel dayanaklar çerçevesinde şekillenmesi ve yaşamın her anında uygulanabilir hale getirilmesi verilen eğitimin niteliği ve sürekliliği açısından büyük önem arz etmektedir.

OSB’ li bireylerin eğitiminde görev alacak eğitmenleri yetiştiren lisans düzeyindeki kurumların gerek özel eğitim gerekse beden eğitimi alanındaki ders içerikleri, genel bilgiler içermektedir. Bu nedenle ilgili yeni yöntem ve teknikleri içeren güncel uygulamalar uygulayıcılar tarafından yeterince bilinememektedir.

Bu noktada kursun amacı;

Son yıllarda dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde aktif bir şekilde kullanılan hareket eğitimi temelli fiziksel terapi yönteminin, OSB’li çocukların eğitiminde yer sahibi olan bireylere bilimsel temelli olarak öğretilmesi ve uygulamaya konulmasıdır. Bu sayede OSB’li çocukların dezavantajlarının ortadan kalkmasına yardımcı olunarak yardımcı personele bağımlı olma ihtiyacı azalarak toplumsal bütünleşme sağlanabilecektir.

Neden aileler için önemli?

OSB’li çocukların eğitimlerinin sürdürülebilir olması son derece önemlidir. Kazanılmış beceriler tekrarlanmadığı takdirde unutulabilir ve eğitim niteliğini yitirir. Hareket eğitimi doğal öğrenme ve oyun temelli olması sebebi ile her yerde ve zamanda uygulanabilir niteliğe sahiptir. Aile ev için etkinlikleri ile eğitimi desteklediği takdirde davranış değişikliği kalıcı olacaktır. OSB’li çocukların mevcut durumları dışında birçok rahatsızlığı da beraberinde getirdiği bilinmektedir. Pandemi sürecinde bu durum daha fazla ortaya çıkmış ve önem kazanmıştır. Özel eğitimlerini sürdüremeyen çocuklar uzun uğraşlar sonunda kazanılmış becerilerini kaybetme ile karşı karşıya kalmıştır. Bu nedenle temel düzeydeki eğitimlerin aileler tarafından da doğru bir şekilde bilinmesi ve uygulanması eğitimin sürdürülebilmesi açısından son derece önemlidir.

EĞİTİMİN İÇERİĞİ:

Fiziksel Terapi Yöntemi

Osb’li Çocuklarda Fiziksel Terapi Yöntemi Uygulama Alanları

Fiziksel Terapi Yöntemi İle Kazandıracak Beceriler

Hareket Eğitimi Ve Fiziksel Terapi Yöntemine İlişkin Örnek Etkinlik Planlanması ( Her Bir Beceri İçin Ayrı Uygulama Örnekleri Oluşturulacaktır)

Hareket Eğitimi Ve Fiziksel Terapi Yöntemine İlişkin Örnek Etkinlik Yazımı( Her Bir Beceri İçin Ayrı Uygulama Örnekleri Oluşturulacaktır)

Hareket Eğitimi Ve Fiziksel Terapi Yöntemine İlişkin Örnek Etkinlik Uygulamaları( Her Bir Beceri İçin Ayrı Uygulama Örnekleri Oluşturulacaktır)

EĞİTİMİN KİŞİYE KAZANDIRACAKLARI:

• OSB’li çocukların temel becerilerinin kazandırılmasına ilişkin gerekli yeni yöntem ve teknikleri öğrenir.
  • OSB’li çocukların eğitiminde kullanılacak hareket eğitimi içerikli etkinlikleri öğrenir.

BAŞVURU KOŞULLARI:

• OSB eğitiminde doğrudan veya dolaylı olarak yer alan (aile bireyleri, özel eğitim uzmanları, Özel eğitim ve beden eğitimi alanında eğitim almış / alan tüm bireyler, antrenörler, rehabilitasyon merkezlerinde görev alan yardımcı personel, konuyla ilgili sağlık personelleri v.b) herkes başvurabilir.
  • Ön kaydınızı internet üzerinden online olarak yapabilirsiniz.
  • Ödeme işlemini kredi kartı veya banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ödemesi yapılmayan başvuru kabul edilmeyecektir.

EĞİTİM SÜRESİ ve SÜRECİ:

• Eğitim süresi 30 saattir. Başvuru esnasında eğitim gününe ilişkin talepler alınacak ve değerlendirmeye alınacaktır.
  • Teorik dersler online ve örgün, uygulamalı dersler örgün olarak yürütülecektir.
  • Eğitim sonunda sertifika verilecektir.

Önemli Not: Eğitim, yeter sayıya (15 kişi) ulaşıldığı takdirde başlayacaktır. Eğitim pandemi süreci de dikkate alınarak hem online hem de örgün olarak planlanmıştır. Örgün eğitimde en fazla 25 kişi aynı anda eğitim alacaktır. Başvuru sayısının yüksek olması durumunda birden fazla eğitim grubu oluşturulacaktır.

EĞİTİM ÜCRETİ:

• Eğitim ücreti Kişi Başı 1000 TL olarak belirlenmiştir.

Eğitime dair daha fazla bilgi almak için;

SAYEM Ofis:

SAYEM Whatsapp: