İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitimi

SUBÜ ÖĞRENCİLERİNE %10 İNDİRİM YAPILMAKTADIR.

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ (SAYEM) SADECE EĞİTİM HİZMETİ VERMEKTEDİR. KESİNLİKLE SINAVDAN BAŞARI VE İŞ GARANTİSİ VERMEZ!

Eğitim Hakkında

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında 24 Mayıs 2019 tarihinde İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitimi için işbirliği protokolü imzalanmış ve Üniversitemiz bu eğitimi vermeye yetkili kurum olarak Bakanlık tarafından tanınmıştır.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından hazırlanan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından onaylanan eğitim programına katılarak sınava girmeye hak kazanan ve yapılacak sınav sonucunda başarılı olan işveren veya işveren vekilleri elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilecektir.

Eğitim Süresi ve Şekli

Eğitim yüz yüze eğitim yöntemiyle gerçekleştirilecektir.

Derslerin işlenişinde Örgün Eğitim Yönetmeliği geçerli olacaktır.

Her ders İSG konusunda uzman öğretim üyesi tarafından işlenecektir.

Eğitim toplam 16 saat sürecektir. Hafta içi 18:00 – 22:00 saatleri arasın da ya da hafta sonu tam gün olarak talepler doğrultusunda Sakarya, Kocaeli, Bolu veya Düzce’de gerçekleştirilecektir. İş yerinizin bu kapsamda yer alıp almadığını öğrenmek için SAYEM’e ait iletişim kanallarından irtibata geçebilirsiniz.

Eğitim sonunda katılımcılara, "Eğitime Katılım Belgesi" verilecektir.

Başvuru Hakkında

Herhangi bir mezuniyet şartı aranmayıp, bu eğitime herkes başvurabilir.

Ön başvurusu olmayan adayların kayıtları kabul edilmemektedir.

Ön kaydınızı internet üzerinden ya da 0 264 616 07 07 iletişim numarasını arayarak oluşturabilirsiniz.

Ödeme işlemini kredi kartı ve banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.

Ödeme işlemini kredi kartı ile gerçekleştirmeniz durumunda kimlik ön yüz resmini whatsapp yada mail yoluyla iletmeniz gerekmektedir.

Ödeme işlemini banka hesabından gerçekleştirmeniz durumunda dekont ve kimlik ön yüz resmini whatsapp yada mail yoluyla iletmeniz gerekmektedir.

Eğitime Dair Daha Fazla Bilgi Almak İçin

sayemegt@subu.edu.tr

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Esentepe Kampüsü, T4 Binası Serdivan/SAKARYA

Eğitim Hesap Bilgileri

1946 - 89054561 - 5009

TR31 0001 0019 4689 0545 6150 09

Ziraat Bankası

Sakarya Üniversitesi/SAKARYA (Şube Kodu: 1946)

Sayem-Kurs/Eğitim Gelirleri

Sıkça Sorulan Sorular

1. Bu eğitim bana ne sağlayacak?

1 ile 49 çalışanı olan az tehlikeli sınıftaki iş yerlerinde 6331 sayılı kanun hükümleri gereği; 1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle İş Güvenlik Uzmanı çalıştırma zorunluluğu vardır. Bu eğitimi alan ve sınavda başarılı olanlar, bu zorunluluktan kurtulmuş olacaklar ve bu hizmetleri kendileri yapabilecekler.

2. Bu eğitime başvurma şartı nedir?

Eğitim için mezuniyet şartı aranmıyor. 18 yaşını dolduran herkes başvurabilir.

3. Bu eğitimin bana ekonomik kazancı nedir?

1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle İş Güvenlik Uzmanına yahut Ortak Sağlık Güvenlik Birimine (OSGB)’ye yıllar boyu ödeyeceğiniz aylık ödemelerden kurtulmuş olacaksınız.

4. Eğitim ne zaman yapılacak ve kaç gün sürecek?

Eğitimler, SMMMO ile koordineli bir şekilde yapılacak olup, toplam 16 saatlik eğitim ve 2 gün olarak planlanmaktadır.

5. Eğitimi kim verecek?

Bu eğitimleri bakanlık tarafından yetkilendirilmiş konusunda uzman İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitmenleri verecektir.

6. Eğitim nerede olacak?

Eğitimler, SMMMO’da ya da SMMMO’nun gösterdiği eğitim salonlarında yapılacaktır.

7. Eğitim kayıtları için Başvuru nereye yapılacak ve kayıt için gerekli belgeler nelerdir?

Eğitim kayıt başvuruları SMMMO’da alınacak olup, önceden eğitim ücretini yatıran adaylar kimlik belgesinin bir fotokopisi ile SMMMO’ya gelerek oradaki yetkili personele başvurup kaydını yaptıracaktır.

8. Eğitim Kayıt ücreti ne kadar?

Kayıt ücreti yönetmelik gereği net asgari ücretin 1/10’u kadar yani 200 TL’dir.

9. Eğitime katılım Ücretini nasıl ödeyeceğim?

Kayıt ücreti, afişlerde yer alan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (SAYEM) hesabına yatırılacaktır.

10. Sınav ne zaman ve nerede yapılıyor?

Sınav, yılda iki (2) kez yapılmaktadır. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Bürolarının bulunduğu şehirde yapılıyor. Sınava başvuru esnasında beş farklı il seçilmesi gerekiyor. Yapılan tercih sıralamasına göre ilk hangi şehirde sınav yeri açılıyorsa aday o şehirde sınava yerleştirilir.

11. Sınavda Yanlış doğruyu götürüyor mu?

Hayır

İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitimi